tiistai 16. helmikuuta 2010

Neulahuovutusta kunnon välineillä

Minulla on Maavillan nettipuodissa Cloverin neulahuovutustuotteita. Päätin sunnuntaina kokeilla niitä itsekin, että tiedän mitä myyn. Neulahuovutin ruusun rintapieltä piristämään. Käytin apuna ruusumuottia, neulahuovutusharjaa, huovutuskynää ja harjan puhdistajaa.



 Mieheni otti ystävällisesti kuvia työskentelystäni, joten laitan tähän vähän kuvausta työvaiheista:

Aluksi täytin muotin karstavillalla.


Seuraavaksi huovutin huovutuskynällä huolellisesti muotin reunoja myöten. Käytin huovutuskynän mukana tulevaa muottihuovutukseen tarkoitettua lisäosaa. En oikein päässyt perille sen tarkoituksesta, mutta työskentely tuntui helpommalta sen kanssa kuin ilman. 


Irroitin välillä työn alustasta ja laitoin toisin päin muottiin, että molemmista puolista tuli napakat.



                                      
Kun olin tehnyt kaikki osat valmiiksi (yhteensä 13 osaa), aloin liittämään niitä toisiinsa. Aluksi yhdistelin kolmella neulalla, mutta otin sitten kaksi neulaa pois huovutuskynästä, koska ohjeessa oli yhdistelty osat yhdellä neulalla. Ainakin lopussa saa tehtyä tarkempaa, kun käyttää vain yhtä neulaa.



                                     
Neulahuovutuksessa kannattaa varoa sormiaan, koska neulat ovat teräviä. Muotin mukana tuli pieni muovilasta, jolla pitelin kiinni osista. Tajusin sitten, kun työ oli valmis, että minulla oli parempikin työkalu ko. tarkoitukseen harjan puhdistajan päässä, mutta ei tullut työskennellessä mieleen.


Välillä puhdistin huovutusalustaa, joskaan puhdistettavia irtovilloja ei juurikaan ollut.


                                      
Ruusu alkaa valmistua.


Valmis ruusu rintapielessä.

Olen tähän asti ollut sitä mieltä, että superlon on oivallinen neulahuovutusalusta ja harjamainen alusta on turhaa välineurheilua, mutta en ole enää. Huovutusharjan päällä villa tuntui huopuvan melkein ajatuksen voimasta ja työstä tuli tosi napakka. Työskentely oli helppoa ja nopeaa. Tähän asti olen aina viimeistellyt kaikki neulatut tuotteet märkähuovutuksella, koska en ole uskonut, että pelkästään neulatut tuotteet voivat kestää. Ruususta tuli kuitenkin niin hyvä, että sen käyttöön sellaisenaan.

Jos innostuit, niin tuotteita voit käydä himoitsemassa täällä. Helmikuun ajan toimitan tilaukset ilman postikuluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti